Yeni Başlayanlar İçin - Allık

15:49:00




Allık (blush/blusher) ciltteki gençliği, sağlığı simgeler. Yüzün şeklini, ifadeyi hatta kişinin göz rengini tamamen değiştirebilir. Çoğunlukla makyaja daha fazla renk katmak, görüntüyü doldurmak adına kullanılır. Halbuki amaç cilde canlılık kazandırmak olmalıdır ve tüm yüze boca edilmemelidir. Aksi takdirde son derece yapay, abartılı ve rahatsız edici bir görüntü yaratacaktır.





Renk Seçimi

Allık satın alırken cilt renginizi tanımalısınız. Doğal bir renk için, yanaklarınız kızardığında ne renk ortaya çıkıyorsa onun tonlarını tercih etmeniz gerekir. En doğru tonu yakalamak için, yanaklarınıza parmak uçlarınızla masaj yaparak kan dolaşımını tetikleyip, yanaklarınızın aldığı rengi izleyebilirsiniz. Yanaklarınızın aldığı rengi barındıran şeftali, pembe, kırmızılar sizin için en uygun olanlardır. Teninizde bulunan renkleri ve tonlarını tercih etmek her zaman sizin için doğru rengi ve doğal görüntüyü yakalamanıza sebep olur.


Allık Çeşitleri

Toz, kompakt, stick, krem, sıvı, jel, kalem gibi değişik formlarda allık bulabilirsiniz. Yapılarından dolayı bitişleri de farklıdır. Toz allıklar kadife gibi, yumuşak bir görüntü verebilirken, su bazlı ve jel yapıda olanlarla mat, yağ ya da krem bazlı olanlarla canlı, ışıltılı olanlarla ise metalik bir bitiş elde edebilirsiniz. Allık satın alırken cilt tipinizden yola çıkmanızı öneririm. Seçiminizi, uyguladığınız bazın yapısına göre de yapabilirsiniz. Örn; likit fondöten kullandıysanız kremsi yapıda, pudralı bir fondöten uyguladıysanız toz ya da kompakt allık tercih edebilirsiniz. Toz allığı fondötenden sonra pudranın altına ya da üzerine uygulayabilirsiniz. Kremsi ya da sıvı bir allık kullanacaksanız pudradan önce uygulamalısınız. Jel, sıvı gibi formlarda allıkların uygulanması biraz zor olabilir, cilde uygulandıktan saniyeler sonra kurur ve sabitlenirler. Cilde yedirmek ve dağıtmak için çok hızlı olmalısınız. Aksi takdirde dağıtamazsınız. Bu size zor geliyorsa diğer seçenekleri değerlendirin.

Kuru ciltlerde, içerisinde nemlendirici bulunan toz, yağ bazlı krem, stick gibi formlar diğerlerine oranla daha uygundur. Cildi kurutmaz, nemlendirir, pul pul görüntü yaratmaz ve rengin doğal ve sağlıklı görünmesine yardımcı olurlar.

Normal ve karma ciltlerde her çeşit allık kullanabilirsiniz. Yalnız yanak bölgeniz kuruysa nemlendirici içeren ürünler tercih edin.

Yağlı ciltlerde su bazlı likit allıklar, cheek stainler daha kullanışlıdırlar. Kuruyarak tene sabitlenir ve akmazlar. Yağlı bir görüntü oluşturmadan makyajın doğallığını korurlar.

Allık kullanırken cildin doğal bir reaksiyonunu taklit ettiğinizi unutmayın. Sert çizgilerden, cilt tonunuza uymayan renklerden ve çok geniş alanlara uygulamaktan kaçının.

You Might Also Like

5 yorum yapılmış

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe