Yeni Başlayanlar İçin - Pudra

16:50:00



Pudra, fondöteni sabitler, fondötenin yapısından ya da yağlanmadan kaynaklanan parlamayı alır, ciltte renk bütünlüğü sağlamaya yardımcı olur ve makyajınızı pürüzsüz bir görüntüyle bitirir. Pek çok ihtiyaca uygun pudra çeşidi bulabilirsiniz. Makyaj bittikten sonra, cildin son olarak neye ihtiyacı varsa, onu karşılayacak pudrayı kullanmak en doğru seçim olacaktır. Genel olarak sabitlemek için pudra süngeri ile tampon yaparak, parlamayı almak ya da soft bir bitiş elde etmek için fırça ile ince bir kat uygulayabilirsiniz.








Pressed Powder (Sıkıştırılmış Pudra)

Pudranın, kompakt ambalajlarda muhafaza edilecek şekilde sıkıştırılmış halidir. Pigmentleri yoğundur ve toz pudraya oranla daha kalın yapıdadır. Dolayısıyla daha örtücüdür, hafif lekeleri kapatır ve ciltte renk eşitliği sağlamaya yardımcı olur. İhtiyaca göre tek başına da kullanılabilir. Seçtiğiniz pudra cildinizin doğal renginde olmalıdır ve ihtiyaca göre fırça ya da pudra süngeri ile uygulanabilir. Kullanımı pratik, çantada taşımak, gün içinde makyaj tazelemek için idealdir. Bir çok markada nemlendirici içeren, ışıltı veren, gözenek ve ince kırışıklıkları kapatan, SPF içeren ya da transparan gibi çeşitleri vardır.




Loose Powder (Toz Pudra)

Pudranın, kavanoz şeklinde ambalajlanmış serbest, toz halidir. Kompakt ürünlere oranla yapısı son derece ince, yumuşak, daha şeffaftır ve ciltte daha doğal bir görüntü bırakır. Dolayısıyla kompakt pudraya göre (mineral fondötenler ve kapatıcılar hariç) kapatıcılığı daha azdır. Doğru renk ve uygulama ile son derece doğal durur, yüzde ağır bir görüntü ya da his yaratmaz ve kalıcılığı uygulamaya bağlı olarak değişir. Aynı şekilde toz pudraların da renkli, transparan, ışıltılı, mat, silikon içeren ya da nemlendirici vb özelliği olan seçenekleri var.

Kuru ciltlerde pudra, ciltte zaten az miktarda bulunan ve fondötenin içeriğindeki nemi, yağı emeceği için ekstra bir kuruluk yaratır. Kuru cilde uygulanan talk içerek bir pudra, makyaja doğal görünüm katmak yerine yapaylığını arttırır, cildin kuruluğunu daha da farkedilebilir hale getirir. Kuru bir cildiniz varsa, günlük hayatınızda pudra kullanmaktan uzak durun. Özel günler ya da durumlarda yalnızca fırçayla, sabitlemek istediğiniz yerlere talk içermeyen ve nemlendirici özelliği olan bir ürün tercih etmek ve ince bir uygulama yapmak sizi kurtarabilir.

Normal ciltlerde, yağlanma problemi fazla olmadığı için makyajınızı sabitlemek, kapatıcılık sağlamak ve fondöteninize mat bir görüntü vermek için kullanabilirsiniz. Yağ kontrolüne ihtiyacınız yoksa ürünün fazlasından uzak durun, T bölgenize çok ince uygulayın ve cildinizin sağlıklı/doğal dokusunu koruyun. Toz ya da sıkıştırılmış pudra tercihini zevkinize göre yapabilirsiniz.

Karma ciltlerde, kapatıcılık ihtiyacı yoksa, cildin yalnızca T bölgesine ya da yağlanma olan yerlere toz pudra uygulayabilirsiniz. Kapatıcılık ihtiyacınıza ya da yağlanma oranına göre sıkıştırılmış pudra da tercih edebilirsiniz. Ancak yağı içine hapseden ve aynı zamanda en doğal görüntüyü veren yapısıyla transparan toz pudra, yüzdeki yağlı/kuru dengesini sağlamak açısından genelde ideal olandır.

Yağlı ciltlerde pudra, çoğu kadının, makyajının hatta günlük hayatının olmazsa olmazıdır. Sabahları, yağı emip hapseden yağ kontrollü transparan bir pudra kullanıp, gün içinde tazeleme yapabilmek için ise kompakt formda olanları küçük bir fırça ile yanınızda taşımak, sizin için belki daha kullanışlı olabilir.

Ayrıca ihtiyacınız doğrultusunda concealer yazısında bahsettiğim, nautralizer mantığıyla tasarlanmış sarı, yeşil, mavi, şeftali gibi cildin rengini düzelten pudralar da tercih edebilirsiniz.

Unutmadan, gün içinde pudranızı tazelemeden önce mutlaka cildinizin yağını bir peçete ile tampon yaparak alın, daha sonra pudranızı uygulayın.




You Might Also Like

2 yorum yapılmış

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe