Yeni Başlayanlar İçin - Primer

03:04:00






Primer (baz) özetle makyajınız için uygun yüzeyi ve görüntüyü hazırlamak ve üzerine uygulayacağınız ürünün kalıcılığını arttırmak üzere tasarlanmış ürünlerdir. Cilt yüzeyi, göz kapağı ve dudak için üretilen baz ürünleri bulmak mümkün ve doğru kullanıldıkları sürece muhteşem sonuç verirler.






Piyasada hertürlü beklentiyi karşılayan, bakım yapan, kusurları örten primerlar mevcut ve bunlara hergün yeni bir formül, yeni bir ürün daha ekleniyor. Bunların içinde kaybolmanız ya da aklınızın karışması çok normal. İyi olduğunu duyup satın aldığınız bir ürün sizin cilt tipinize uymayabilir, beklentinizi karışamayabilir, cildinizi kurutabilir, makyajınızda başarısız sonuçlara ve hüsrana sebep olabilir. Çöpe attığınız para da bonus olur. Satın almadan önce primer'ın amaç ve çeşitlerini bilmeniz ve tercihinizi ona göre yapmanız yararınıza olacaktır. Önce sizin için gerçekten gerekli mi ya da cildinizin makyajdan önce nasıl bir hazırlığa ihtiyacı var, bunları belirlemenizi tavsiye ederim. Ancak cildinizi tanır, ne gibi problemlerinizle baş etmeniz gerektiğini bilirseniz, bir kozmetik markete girip turist edasıyla gezinmek yerine ihtiyacınız olan ürünleri sepete atıp gururla kasaya doğru mutlu bir şekilde yönelebilirsiniz.

Cildinizi tanımakta zorlanıyorsanız ya da bu konuda yeterli bilgiye sahip değilseniz bir uzmana başvurun. Bunun için güzellik merkezlerine para yatırmanız gerekmiyor. Yaşadığınız yerde bir alışveriş merkezine girip, herhangi bir cilt bakım standına uğrayıp oradaki uzmandan yardım isteyebilirsiniz. Neredeyse her kozmetik ya da cilt bakım firmasının AVMlerde mağaza ya da standları mevcut ve bu tarz hizmetleri reklam amaçlı ücretsiz olarak sunuyorlar. Bu tarz fırsatları değerlendirmekten çekinmeyin.



Skin primer (cilt bazı) Genel olarak cildi fondötenin tutunabileceği hale getirir, kalıcılığını sağlarlar. Bunların yanında sorunlu ciltlerin sorunlarını hedef alan corrective yani düzeltici bazlar da var. Uyguladıktan sonra fondöteninizi geçin ve gerekliyse pudra ile sabitleyin. Kullandığınız primer, fondöten olmaksızın cildinizin görüntüsünü yeterince düzeltiyorsa ve gerek duymuyorsanız fondöten kullanmayın, gerekli bölgelere kapatıcı ve pudra geçerek makyajınızı bitirin.

Eye primer (far bazı) Göz kapağına uygulanan ürünün kalıcılık süresini uzatır, renkleri nispeten daha canlı ve belirgin hale getirir. Topaklanmayı, göz kapağındaki yağlanmayı engeller. Renkli olanlar üzerine başka bir ürün kullanmaksızın ciltteki renk düzensizliğini kapatır.

Lip primer (dudak bazı) Kullanacağınız rujun kalıcı olmasını sağlar, dudak üzerindeki çizgileri yumuşatır ve rujun dudak çerçevesinden taşmasını önler. Nemlendirici özelliği olan primer kullanıyorsanız ve dudaklarınızda ektra bir kuruma yoksa nemlendirici yerine de kullanabilirsiniz.




Cilt Tipine Göre Cilt Baz'ı Seçmek

Normal bir cildiniz varsa, kuruluk, yağlanma ya da müdahele edilmesi gereken herhangi bir problem yoksa standart bir primer tercih edin. Standart primerlar, "tüm cilt tipleri için" olarak etiketlenir ve diğerlerine oranla daha basit formüle sahiptir. Tüm primerlarda olduğu gibi makyajınızın kalıcılığını arttırır, uygulanacak ürüne uygun zemini hazırlar ve cildin kalitesini arttırır.
Kuru bir cildiniz varsa nemlendirici bazlı bir ürün deneyebilirsiniz. Bu ürünler cildin nem ihtiyacını karşılayan, dolayısıyla cildi yumuşatıp fondötenin kalitesini arttıran, fondötenin topaklanmasını ve kurumayı önlediği için yüzde sağlıklı ve canlı görüntü yaratan ürünlerdir. Kuru ve kurumaya meyilli tüm ciltlere ya da yalnızca kuru bölgelerde kullanılabilir.
Yağlı bir cildiniz varsa su bazlı ya da yağ kontrolü sağlayan primerları tercih edebilirsiniz. Cildi makyaja, yağlandırmadan hazırlar, yağlı ciltlerde istenen mat ve temiz görüntüyü verirler. Yağlı ciltlerde fondöteni oturtmak zor olduğu için bu problemi ortadan kaldırır ve makyajın ciltte bozulmadan kalma süresini uzatırlar. Yağlı, sivilcelenmeye yatkın ya da akne problemi olan cilt tipleri için uygundur.

Bu seçeneklerin yanı sıra, artık piyasada gözenekleri kapatan, kırışıklıkları yumuşatan, koyu renkli lekeleri örten, cilde tazelik ya da ışıltı veren formüller var. Cilde bakım yapan, renkli ya da transparan gibi seçenekleri de mevcut. 



Hangi marka ya da ürünü kullanacağınız tamamiyle size kalmış. Ama benim tavsiyem, cildinizdeki ürünlerden en az birinde ve dudak ürünlerinizde mutlaka güneşten koruma özelliği olsun.




You Might Also Like

0 yorum yapılmış

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe