DOgAL GOZLER, ETKILEYICI BAKISLAR

18:46:00









Büyülü bakan gözlere kavuşmak için ille de eyeliner çekebilme kabiliyeti, koyu göz makyajı ya da takma kirpikler gerekmez. Son derece basit bir kaç adımla bakışlardaki ifadeyi tamamen değiştirebilir, doğal bir makyajla olduğundan daha sağlıklı, daha hoş gözler yaratabilirsiniz. İzleyeceğiniz bu adımlar özellikle günlük makyajınızda ya da doğal görünmek istediğiniz zamanlarda kurtarıcınız olabilir. Benim tavsiyem aynanın karşısına geçip bu tarz bir göz makyajını kendinizde, bir kez olsun deneyimlemeniz. Göz makyajında pratikleşecek, minimum efor sarfederek de bakışlarınızı değiştirebileceğinizi görmüş olacaksınız.



















1. İlk olarak göz altınızı aydınlatın, varsa koyuluklarınızı kapatın. Böylece gözleriniz size daha hoş görünecek ve aslında ne kadar az makyaja ihtiyacınız olduğunu daha net göreceksiniz. Dolayısıyla geri kalan adımlarda daha az çaba harcayacak ve daha az ürün kullanacaksınız. İhtiyacınız varsa göz kapağınıza da çok ince bir kat kapatıcı geçip, pudrayla sabitleyin. Daha hafif bir kapatıcılık için ten renginizle uyumlu, çok fazla ışıltılı olmayan bir far kullanabilir, ya da yine ten renginize yakın bir far bazı kullanabilirsiniz. Göz kapağına yapılan bu müdahale hem göz kapağının rengini dengeler, hem bakışları aydınlatır hem de göz rengini ve kirpikleri daha belirgin hale getirir.









2. Kaşların, bakışlardaki etkisinden ve öneminden bahsetmeme gerek yok heralde. Kaşlarınızı güzelce tarayıp, uzayanları kısaltın. Varsa boşlukları kalem ya da far yardımıyla doldurup, dilerseniz kaş jeliyle de şeklini sabitleyin.










3. Göz altı ve kaşların görüntüsü toparlandıktan sonra, fazlasına ihtiyacınız olup olmadığını anlamak için, alt ve üst kirpiklere birer kat rimel sürün. Gerek varsa birbirine yapışan kirpikleri, rimeliniz kurumadan kirpik tarağıyla ya da  temiz bir rimel fırçasıyla tarayarak ayırın. Kıvrık değil de düz kirpikleriniz varsa rimelden önce kirpik kıvırıcı kullanabilirsiniz. Kirpikleri kıvırmak küçük gözleri de olduğundan büyük gösterir. Düşük gözkapaklarına sahipseniz, kıvırıcı kullanmak bakışlarınızı canlandıracak, yorgun ifadeyi ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.















4. Gözlerin çerçevesini, kirpikleri gür göstermek için kullanın. Siyah, koyu gri, kahve tonlarında mat bir far ya da kalemle, göz kapağına taşmayacak kadar dipleri, kirpiklerin köklerini koyulaştırın. Bu adım kirpiklerinizi gür göstereceği gibi, bakışlarınıza da yeterli derinliği verecektir. Aynı adımı alt kirpik diplerinize de uygulayabilirsiniz. Renkleri alt kirpik diplerine daha saydam uygulamak, kirpiklerin teninize düşen gölgesini taklit edeceği için daha doğal ve yumuşak bir görüntü yaratır. Bunun için kalem ya da farı kirpik diplerinize hafifçe dokundurup parmağınızla ya da bir kulak çubuğuyla dağıtabilirsiniz. Alt kirpiklere verdiğiniz gölgenin kirpik boyunu geçmemesine ve teninizden çok koyu olmamasına dikkat edin.




5. Yine ten renginizden 1-2 ton açık mat ya da yarı mat bir far, aydınlatıcı ya da kapatıcı ile kaşlarınızın altını ince bir çizgi halinde aydınlatıp parmağınızla dağıtarak çizgiyi yumuşatın. Gözleriniz çok iri ya da birbirinden çok uzak değilse aynı ürünle göz pınarınızı ve bir kaç kirpik boyunca iç kirpik diplerinizi de aydınlatın. Bu işlem kaş ile göz arasındaki mesafeyi arttıracak, bakışları ve gözleri aydınlatacak, daha canlı bir ifade verecektir.







6. Kirpik diplerinize uyguladığınız rengi göz çukurunuza, aynı alt kirpik diplerine uyguladığınız şekilde, hafifçe dokundurup yukarı doğru dağıtmak doğal bir gölge etkisi yaratacak, gözün yapısını toparlayacak ve bakışlara derinlik katmanıza yardımcı olacaktır.












7. Göz içi dediğimiz bölgeye beyaz, lila, toz pembe gibi, daha yumuşak daha doğal bir etki için ise ten rengi bir göz kalemi ya da kalem concealer uygulayarak kızarıklığı kapatabilirsiniz. Bu işlem aynı zamanda gözleri olduğundan daha büyük, daha canlı gösterir ve bakışları aydınlatır. Aydınlatıcı etkisinden dolayı tercih edecekseniz, özellikle gözleri aydınlatmak için üretilen ürünleri tercih edebilirsiniz. Kalemi uygularken kirpiklerinize bulaştırırsanız kulak çubuğuyla dağıtabilir, dağılmayan ürünü rimelle kapatmayı deneyebilirsiniz.









Hala ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bir ya da iki kat daha rimel sürebilir, son kontrolleri yaparak makyajınızı bitirebilirsiniz.

Bu yazı konuyla ilgili genel bilgi vermektedir. Aradığınız bilgileri bulamadıysanız merak ettiklerinizi "YORUM" bölümünde belirtebilirsiniz.
 
Mutlu günleriniz olsun. Görüşmek üzere...

You Might Also Like

0 yorum yapılmış

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe