Yeni Başlayanlar İçin - Kapatıcı

03:06:00




Genelde kapatıcı olarak bir adet stick ya da sıvı formda ten renginden çok açık bir concealer alınır ve yüzdeki her noktaya ve göz altlarındaki kusur ne olursa olsun, heryere sürülür. Bu size hiçbir zaman tamamiyle başarılı bir sonuç vermez, sahte durur. Hatta çoğu zaman problemli bölgeyi daha da dikkat çekici hale getirir. Kapatıcınızın rengini ve koyuluğunu, kapatacığınız bölgenin rengi ve koyuluğuna göre seçmelisiniz. Kapatıcı seçerken kapatmak istediğiniz kusuru tanımanız ve ona göre tasarlanmış bir ürün satın almanız gerekir. Her ürün yüzdeki her kusura, her bölgeye ya da her renge uygun değildir. Başarılı bir sonuç elde etmek istiyorsanız her biri için ayrı ürün kullanmanız gerekebilir. Doğal görünen bir cilt makyajı istiyorsanız kusurlarınızı tanımalı, herşeyi kitabına göre yapmalı ve doğru ürünü bulana kadar sabırlı olmalısınız.









Color Corrector/Renk Düzeltici

Göz altlarınızda koyu halkalar varsa, önce doğal ve yumuşak bir ışıkta aynanın karşısına geçip o bölgeyi izleyin. Koyuluğun ne renk olduğuna dikkat edin. Her göz altı koyuluğu, morluk değildir. Çoğu zaman gözaltı torbalarından kaynaklanan gölge, ışıksızlık o bölgenin koyu görünmesine sebep olur ve kişi gözaltlarının mor olduğunu düşünür. Gözaltlarında torbalanma ya da pigmentasyon bozukluğundan kaynaklanan renk açılması yoksa, o zaman cildinizdeki şey koyuluktur ve bu koyuluk herhangi bir renkte olabilir. Göz altı bölgesinde genellikle görülen renkler mor, gri, kahverengi, sarı ve kırmızı tonlarıdır. Bu renk koyuluklarını saklayabilmek için genelde, yalnızca sorunlu bölgeye, göz çevresi için tasarlanmış bir COLOR CORRECTOR (renk düzeltici) uygulayıp, gerekliyse concealer ile correctorı kapatmanız yeterlidir. Örnek olarak, çok koyu, mor göz altlarını sarı-turuncu corrector kapatır, concealer sarılığı/turunculuğu kapatır ve bölge doğal ten rengine kavuşur. Sıradan koyuluk ya da morluklarda kullanılan correctorlar, ten rengiyle daha uyumlu olurlar ve tek başlarına yeterlidirler.

Genelleyecek olursak kapatılacak renge göre kullanmanız gereken ürün tonları ;

mora, maviye dönük kusurlar için - sarı, turuncu
sarıya, yeşil, kahveye dönük kusurlar için - lila, kırmızı
kırmızı, pembe kusurlar için - yeşil
griye dönük kusurlar için - pembe

Correctorlar genelde bu renklere değil, alttonlara sahiptirler. Örnek olarak, kırmızı corrector ihtiyacınızı kırmızı alttonlu herhangi sıcak renkte bir corrector ile karşılayabilirsiniz. (şeftali, pembe...)

Tüm renkleri ezberlemeniz, renk teorisine hakim olmanız tabi ki gerekmiyor. Dediğim gibi aynada kendinizi izleyin, göz altlarınız ne renkse karşılığına bakın. İhtiyacınız olan renge karar verin ve yalnızca o rengi satın alın. Correctorı uyguladıktan sonra cildinize iyice yedirin. Çoğu zaman corrector kendi rengini kaybeder, geriye yalnızca etkisini bırakır. Üzerine, direkt olarak fondöten geçebilirsiniz. Gerekiyorsa fondöteninizden 1 ya da en fazla 2 ton açık kapatıcınızı uygulayın. Ama mutlaka corrector'ın kapandığından emin olun. Yanaklarınızdaki kırmızılığı kapatmak için yeşil yanaklarla gezmeyin. (:



Göz Altlarında Concealer/Kapatıcı

Gözaltlarınız için satın alacağınız kapatıcının, koyulukla doğru orantılı olması gerekir. Gözaltlarınızdaki koyuluğu, aydınlık bir görüntü yaratmak için satın aldığınız, ten renginizden çok açık renkte bir ürünle saklayamazsınız. Sorunu ürünü kat kat uygulayarak ya da ters etki yaratmaya çalışarak değil, ürünün kapatıcılık oranıyla, rengiyle ve alttonuyla halletmeye çalışın. Eğer kullandıysanız, corrector renge bağlı kusurları düzelttiği için bölgeye ekstra kapatıcı bir ürün yüklemenize muhtemelen gerek olmayacaktır.

Göz altlarınız için her zaman nemlendirici içerikli, kremsi ya da sıvı formda kapatıcıları tercih edin. Çok mecbur kalmadığınız müddetçe katı formda kapatıcılar ve pudra kullanmayın. Bu bölgede kaln ürünlerin yapaylığı son derece belli olduğu gibi, göz altı hareketli bir bölge olduğundan ürün hiçbir zaman tam oturmayacaktır, aynı zamanda muhtemelen  uygulanan bölgedeki çizgilere dolacaktır. Göz çevresinin doğallığı, birebir göz teması kurulan bölge olduğu için son derece önemlidir. Bu yüzden o bölgede dikkat çekecek, makyajınızda, ilk bakışta falso verecek bi hata yapmak ayna karşısında geçirdiğiniz onca zamanı çöpe atar. Ayrıca göz çevresi yüzdeki en hassas bölgedir, ağır ya da çok fazla ürünle bu bölgeyi yıpratmayın.

Göz altlarınızdaki tek problem göz altı torbalarınız ise, şişliklerin altında, göz pınarından başlayan koyu renkli çizgiye, aydınlatıcı etkili hafif kıvamlı, sıvı formda bir concealer uygulamanız yeterli olacaktır. Amaç, kusurlu olmadığı halde, gözaltlarınızı kusursuz hale getirmeye çalışmak değil, şişlikten kaynaklanan gölgelenmeyi aydınlatarak ışık vermektir. Örtücü miktarından ziyade aydınlatıcı özelliği olan concealerlar çoğu zaman bu problem için  günlük hayatta yeterlidir.


Cilt Lekeleri, Sivilce ve Akneler

Renk teorisi, yüzün diğer kısımlarına uygulanmak üzere tasarlanmış ürünlerle yüzdeki, hatta vücuttaki tüm renk bozukluklarını kapatmak için de geçerlidir. Kızarıklığa sahip sivilceler için yeşil corrector kullanıp, kırmızılığı yok ettikten sonra gerekiyorsa bölgeyi concealer ile kapatıp föndöteninizi uygulayabilirsiniz. Ya da koyu renkli/grileşmiş güneş lekelerinize kırmızı alttonlu corrector uygulayıp, gerekiyorsa hafif bir kapatıcıyla bitirebilirsiniz. Bu şekilde kusursuz kapatıcılığı elde etmiş olursunuz.



You Might Also Like

0 yorum yapılmış

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe